Posted on

AdMoVeo servers as ‘Food Robot’

De Food Robots
De Food Robots

Knol-ontwerp takes the AdMoVeo on tour  with Nerdlab. AdMoVeos serve as ‘de food robots’, catching the attention from ‘Cursor’, the university newspaper of TU Eindhoven:

TU/e’s TUlip vertoont kunsten op Nerdlab

7 oktober 2010 – Mediakunstenaars, technici en wetenschappers presenteren hun werk op het gebied van robotica tijdens ‘Nerdlab 8: Robots on tour’. Het multidisciplinaire festival strijkt zondag 10 oktober neer in Eindhoven, om precies te zijn bij TAC aan de Vonderweg. Onder meer de TUlip van de faculteit Werktuigbouwkunde mag er laten zien wat hij kan.

Interactieve installaties, diverse demonstraties, optredens en films zijn op Nerdlab te zien. De presentaties bestaan uit robot art en kinetics, maar ook experimenteel onderzoek op het gebied van robotica. Onder andere de ‘TUlip’, de 1.20 meter hoge ‘humanoid’ van de TU/e-faculteit Werktuigbouwkunde, mag tijdens Nerdlab8 zijn kunsten vertonen. De robot kan zelfstandig lopen en bewegingen uitvoeren en heeft twee minicamera’s op de kop waarmee hij objecten of gezichten kan herkennen en volgen (lees meer over de TUlip in de Cursor van volgende week).

De TU/e was ook betrokken bij de totstandkoming van de Food Robots (zie foto) van het ontwerptrio Knol, dat mede wordt gevormd door twee alumni van de faculteit Industrial Design. De robots serveren op wegwerpservies een mix van gezond en goed eten. Verder zijn onder meer de synthesizer auto van Gijs Gieskes te zien, de bizarre ‘robotdieren’ van beeldend kunstenaar Erik Fakkeldij en de Mechanische Dirigent van Bert Vogels.

Nerdlab is georganiseerd door de Digitale Werkplaats ’s-Hertogenbosch in samenwerking met Noisivion uit Breda en het Eindhovense MAD Emergent Art Center. (MvdV)”

[Original article from the Cursor website][PDF version, 145K]